دستگاه سانترال
تلفن سانترال و دستگاه سانترال
استفاده از انواع تلفن سانترال، سالهاست که در جهان رواج پیدا کرده است و ارتباطات در شرکت ها، ادارات، بیمارستان ها و دیگر مراکز را سرعت بخشیده است. این دستگاه ها ارتباطات درون و برون سازمانی را سهولت داده و کمک شایانی به صرفه جویی در زمان کارمندان کرده است. شرکت پاناسونیک نیز یکی از تولید کنندگان بزرگ تلفن سانترال در جهان می باشد. این تلفن ها یکی از اقلام مهم و ضروری در ساختمان های اداری و شرکتی به حساب می آید که از یک دستگاه مرکزی سانترال و چند دستگاه تلفن دیجیتال و آنالوگ تشکیل شده است. درواقع فرضا اگر در ساختمانی 6 خط تلفن فعال وجود داشته باشد، می توان این 6 خط را به دستگاه مرکزی سانترال متصل نمود و تنها از 4 دستگاه تلفن تلفن در ساختمان استفاده کرد. این تلفن ها شامل تلفن های دیجیتال و آنالوگ می شوند که خطوط تلفن را دریافت و کاربران نیز از طریق دستگاه های تلفن به این خطوط دسترسی پیدا می کنند. اما نکته ی مهم در تلفن سانترال نوع دسترسی به این خطوط است که از طریق دستگاه سانترال مشخص می شود و دسترسی اصلی به دستگاه های تلفن دیجیتال داده می شود. به این صورت که بوسیله ی تلفن های دیجیتال می توان هر یک از خطوط آزاد موجود را به دلخواه انتخاب و از طریق آن مکالمه نمود، اما بوسیله ی تلفن آنالوگ تنها می توان از طریق کلید اختصاص یافته برای ارتباطات برون سازمانی به اولین خط آزاد در ساختمان دسترسی پیدا کرد.
انواع دستگاه سانترال
همانطور که گفته شد برای ایجاد ارتباطات درون سازمانی، از طریق خطوط مخابراتی، وجود یک دستگاه سانترال در ساختمان بسیار ضروری است. حال اگر بخواهیم این دستگاه را در یک شرکت کوچک یا متوسط راه اندازی نماییم که نهایتا 8 خط تلفن در این شرکت مورد نیاز باشد، می توانیم از دستگاه سانترال کم ظرفیت استفاده نماییم. اما در صورتی که این سیستم در یک سازمان بزرگ مورد نیاز باشد می توان از سانترال های ظرفیت بالا استفاده نمود. این دستگاه ها ظرفیتی معادل تا 1120 پورت با DXDP را دارا می باشند. DXDP کارتی جهت افزایش خطوط داخلی خط و مخفف کلمه ی Digital Extra Device Port است که قابل اضافه شدن به دستگاه مرکزی سانترال می باشد. همچنین دستگاه سانترال ظرفیت بالا قابلیت اتصال به خطوط PRI را داراست. خطوط PRI امکان تعریف شماره تلفنه های 4 و 5 رقمی را به دستگاه سانترال می دهد. این خطوط تا 30 خط تلفن را شبیه سازی می کند و اپراتور ها می توانند تا 30 خط تلفن را همزمان پاسخگو باشند. این عمل به صورتی انجام می پذیرد که تماس گیرنده با بوق اشغال روبرو نمی شود و هر زمان که با آن خط تماس گرفته شود با کمی انتظار در صف می تواند به اپراتور وصل شود.
دستگاه های TDA و دستگاه های TDE
در حال حاضر دستگاه سانترال به دو نوع TDA و TDE تقسیم می گردد. دستگاه سانترال TDA، سری قدیمی این دستگاه ها می باشد که تمامی امکانات آن در دستگاه های TDE که نسل جدید دستگاه سانترال می باشد نیز موجود است. دستگاه های TDE قابلیت نصب تمامی کارتهای TDA را بر روی خود دارند و با تغییر سیستم سانترال یک مجموعه به TDE، آن مجموعه نه تنها متحمل هیچگونه ضرری نشده است، بلکه یک اسلات مجازی نیز در این دستگاه وجود دارد که با نصب یک کارت VOIP بر روی آن می توان ارتباطی فراتر از ارتباطات داخلی یک شرکت داشت و امکان انتقال صدا به شعبه ها و دیگر مجموعه های وابسته به شرکت نیز فراهم می شود.
در دستگاه های TDE اجباری به استفاده از دستگاه های تلفن پاناسونیک نیست و می توان از دستگاه های تلفن با برندهای متفاوت دیگر نیز استفاده نمود که این ویژگی بدلیل پشتیبانی دستگاه سانترال TDE از پروتکل SIP می باشد.
مزایای تلفن سانترال نسبت به تلفن های معمولی
توانایی ایجاد تماس های داخلی کاربرد اصلی تلفن سانترال می باشد، امکان تعریف چندین داخلی را به کاربر می دهد و کارمندان می توانند بدون هیچ هزینه ای با دیگر کارمندان سازمان ارتباط برقرار نمایند.
یکی از ویژگی های مهم تلفن سانترال، قابلیت استفاده از اپراتور گویا (DISA) می باشد که اجازه می دهد یک پیام ضبط شده از سمت مدیر و یا اپراتور برای تماس گیرندگان پخش شود و شخص تماس گیرنده را به شماره های داخلی بخش های مختلف مجموعه هدایت نماید.
در صورتی که همزمان چند نفر با خطوط متصل به دستگاه سانترال تماس بگیرند تلفن سانترال آنها را تا زمان پاسخگویی اپراتور، همزمان پشت خط منتظر می گذارد.در این حالت اپراتور می تواند به صورت مجزا به هر یک از تماس ها پاسخ بدهد.
یکی دیگر از مزیت های تلفن سانترال نسبت به تلفن های معمولی محدود کردن تماس های شهری و برون شهری می باشد که این امر در ایجاد هزینه های اضافی برای آن سازمان صرفه جویی می کند.
دستگاه سانترال تحت شبکه
سازمانهایی مانند دانشگاه ها و شرکت هایی که شامل چند مجموعه، ساختمان و شعبه می شوند، نیاز به ارتباط داخلی بین کارمندان دارند که این ارتباط از طریق کارت های VOIP در دستگاه های سانترال امکان پذیر است. به این صورت که با نصب یک کارت VOIP به دستگاه سانترال، این دستگاه تبدیل به دستگاه سانترال تحت شبکه می شود و کارمندان یک مجموعه می توانند با کارمندان مجموعه ی مرتبط با خود از طریق تلفن سانترال تماس داخلی برقرار نمایند. قابل ذکر است که تماس هایی که از طریق یک تلفن تحت شبکه انجام می پذیرد هیچ هزینه ای نداشته و رایگان است. از این رو مجهز کردن این چنین سازمان هایی به دستگاه سانترال تحت شبکه، در هزینه های تلفنی آن سازمان صرفه جویی می نماید و حتی می توان برای کنترل بیشتر تماس های تلفنی، دستگاه های تلفن آن مکان را محدود به داخل شبکه نمود.
شما میتوانید برای خرید دستگاه سانترال و یا برای دریافت قیمت دستگاه سانترال به سایت دی سی ای کالا مراجعه نمایید.