آنتن تلویزیون
برای اینکه تلویزیون منزلتان تصاویر شبکه ها را دریافت کند چندین راه وجود دارد که کم هزینه ترین آن استفاده از آنتن و اتصال به شبکه های دیجیتال یا آنالوگ است که قادر است تمامی شبکه هایی که در محدوده ی آن قرار دارید را به نمایش درآورد. بگذارید قبل از اینکه وارد معرفی انواع آنتن تلویزیون برای دریافت سیگنال تلویزیونی شویم در مورد شبکه های آنالوگ و دیجیتال مختصر توضیحی دهیم تا در مورد آن بیشتر بدانید.
سیگنال تلویزیونی آنالوگ
تا قبل سال 2009 تمامی تلویزیون ها از سیستم آنالوگ استفاده میکردند. این سیگنال ها رایویی و ویدئویی روی یک موج حرکت کرده و شما با گرداندن آنتن به سمت فرستنده قادر بودید تصاویر شبکه ها را در تلویزیون مشاهده کنید. مشکل اینجا بود که بالا و پایین شدن موج باعث افت و خیز سیگنال میشد و به همین دلیل بود که تصاویر قطع و وصل میشد و به صورت کلی به غیر حس نوستالژی که در ذهن مان مانده الان که فکر میکنیم اصلا تصاویر آن روز ها خوب نبودند.
تلویزیون دیجیتال
در حال حاضر هیچ تلویزیونی ساخته نمی شود که سیگنالهای دیجیتالی را پشتیبانی نکند. این سیگنالها برخلاف گذشته دیگر روی بستر آنالوگ نیستند و اطلاعات بر پایه 0 و 1 ارسال میشود. کیفیت بالای تصاویر، کیفیت بالای صوت، تعداد زیاد شبکات، پایداری تصاویر دریافتی، قابلیت اندازه تصاویر در سایز های مختلف در شبکه های دیجیتال وجود دارد که ما اینها را در سیستم آنالوگ نداشتیم و این یک جهش یا انقلاب در سیستم ارسال و دریافت تصاویر بود.
انواع آنتن تلویزیون
حالا که در مورد روش ارسال سیگنالها و انواع آن شناخت پیدا کردید می بایست در ادامه در مورد انواع آنتن و کاربرد آن بدانید تا انتخابی درست را برای واحد یا ساختمانتان انجام دهید. با انواع آنتن تلویزیون آشنا شوید.
آنتن هوایی تلویزیون
اگر می خواهید در مورد ظاهر این آنتن ها بدانید باید بگوییم ظاهرش مثل همان آنتن های قدیمی است که تعداد زیادی شاخه داشت اما مدل های جدیدتری هم به بازار آمده که ظاهرهای مثل پهباد دارند اما به دلیل کاربرد زیاد این نوع آنتن برای آنتن مرکزی مدل شاخه دار آن بیشتر فروش دارد. نمونه های کوچک تر نیز برای محیط های شهری که هر واحد از یک آنتن استفاده کرده، کاربرد دارد و معمولا قیمت این محصول خیلی بالا نیست و قادر هستند تمامی شبکه های دیجیتال و آنالوگی که در محدوده ی آن هستند را به راحتی دریافت کنند. بهتر است پس از نصب جهت آنتن به فرستنده تنظیم کنید تا بهترین دریافت سیگنال را داشته باشید.
آنتن هوایی بوستردار
این نوع آنتن تلویزیون قدرتمند ترین نوع آنتن است که می بایست در فضای بیرون ساختمان نصب گردد و پس از آن کابل آنتن به قطعه ای به نام بوستر یا تقویت کننده وصل می شود تا سیگنال ها تقویت شده و در نهایت به تلویزیون برسد. بوستر این آنتن با برق کار میکند و برق آن می تواند با یک ترانس یا به وسیله USB تلویزیون تغذیه شود. تولید کنندگان ظاهر این نوع آنتن را با تنوع خوبی عرضه کرده اند از مدل های شاخه ای تا مدل های پهپادی و حتی گردان که با دکمه ی روی بوستر می توان جهت آنتن را تغییر داد. آنتن هوایی بوستر دار برای جاهایی استفاده می شود که شدت ضعف دریافت سیگنال بسیار بالاست و حتما باید از آنتن هوایی تقویت دار استفاده کرد. این نوع آنتن در روستاها یا مناطق غیر شهری مشتریان زیادی دارد. با این حال خیلی از ساکنین شهرها که از ضعف سیگنال یا قطع و وصل شدن شبکه های تلویزیونی به سطوح آمدند نیز از این آنتن ها استفاده می کنند.
آنتن رومیزی ساده و بوستر دار
خیلی از مشتریان که ساختمانشان آنتن مرکزی ندارد یا از مسیر آنتن مرکزی برای ماهواره استفاده نموده اند می بایست از آنتن رومیزی استفاده نمایند. این آنتن ها بیشترین تنوع ظاهری را دارند و دست مشتری بابت ظاهری که باب میلش باشد باز است. اگر کاربر واحدش در طبقات بالا است و مشکل دریافت سیگنال ندارد آنتن های رومیزی ساده کفاف کار او را خواهد داد و نیاز به هزینه بیشتر برای مدل های گرانتر نخواهد بود. برای اینکه بدانید سیگنال در واحد شما چطور است از یک چنگال استفاده کنید و یکی از سرهایش را حای ورودی مغزی آنتن بگذارید اگر تصویر حتی با قطع و وصلی آمد می توانید از این آنتن های ساده رومیزی استفاده کنید در غیر این صورت و اگر واحد مشتری در طبقات پایین بود می بایست از آنتن های رومیزی بوستر دار استفاده کرد تا تقویت کننده سیگنال ها را قوی تر کرده تا تصویر بدون قطعی در تلویزیون به نمایش در آید. این نوع آنتن ها یعنی آنتن تلویزیون رومیزی بوستردار قیمت بالاتری دارند و یک ورودی برای تغذیه خود آنتن نیز اضافه بر آنتن های معمولی دارند.