دوربین مداربسته بی سیم
خرید دوربین براساس مدل
دوربین بی سیم و یا دوربین وایرلس یکی از محصولات سیستم نظارتی است که به تازگی محبوبیت خاصی پیدا کرده و سهم بازار بزرگی از دوربین های کابلی را نیز از آن خود نموده است. این نوع دوربین ها به علت راحتی نصب و امکانات فراوان شان به سرعت فراگیر شدند و اکنون آنها را می توان در هر مکانی یافت.
انواع دوربین بی سیم
دوربین های بی سیم نیز به مانند دوربین های کابلی معمولی در اشکال مختلفی ساخته شده اند تا هر یک مناسب محل خاصی باشند. برخی از نوع ها مانند دوربین لامپی صرفا در مدل های بی سیم یافت می شود و ما قبلا آن را در گروه دوربین های سیم دار ندیده بودیم. در ادامه با هم به مرور انواع دوربین های وایرلس می پردازیم.
دوربین بی سیم گردان داخلی
این مدل دوربین پر فروش ترین نوع دوربین های بی سیم است. ظاهر آنها به گونه است که می توان آن را روی سطح مسطحی مثل روی میز گذاشت و از آن استفاده کرد و یا آن را به سقف نصب نمود تا به صورت ثابت تصاویر را تهیه کند. اما قابلیت ویژه این نوع دوربین در گردش به طرفین و بالا و پایین است که باعث میشود تمام 180 درجه اطراف خود را پوشش دهد. محدودیت دوربین بی سیم چرخشی این است که باید در محیط داخلی نصب گردد و آب خاک می تواند به این دوربین آسیب سریع و جدی وارد نماید. مصارف دوربین گردشی می تواند به علل زیر باشد.
- کنترل کودک یا نوزاد
- کنترل سالمند در خانه
- مشاهده و کنترل حیوان خانگی
- استفاده به عنوان دوربین و دزدگیر
- استفاده در مغازه و یا شرکت برای کنترل
دوربین بی سیم بولت ثابت
بولت به معنی لوله است و در دوربین دوربین های دیواری را دوربین بولت می گویند. شاید کم فروش ترین نوع دوربین بی سیم از مدل های بولت باشند. چرا که محدودیت های فراوان در مقابل همنوعان خود دارند. این محدودیت ها شامل قابلیت گردش به اطراف و حتی در برخی عدم وجود بلندگو روی دوربین می شود. اما ضد آب بودن شان و قیمت مناسب آنها باعث می شود همچنان از دوربین بولت وایرلس استفاده شود. دید دوربین بی سیم می تواند زاویه ای از 70 درجه تا 130 درجه باشد که امکان تغییر جهت با برنامه را ندارد و باید در زمان نصب تنظیم گردد. |
دوربین لامپی بی سیم
دوربین های لامپی از محبوب ترین مدل ها در دوربین های وایرلس هستند. علت این امر نصب به شدت ساده و حذف ترانس خارجی و انتقال آن به داخل دوربین است. که باعث می شود بتوان دوربین را مستقیما به سرپیچ 220 ولت نصب کرد. با اینکه سعی شده شکل دوربین لامپی به لامپ شباهت داشته باشد اما این مدل به لحاظ ظاهری تنوع بالایی دارند. از شکلی دقیقا شبیه لامپ گرفته تا دوربین لامپی گردان و حتی مدل های دیواری تنوعی است که در این مدل دیده می شود. که می بایست با توجه به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کرد. از این نوع دوربین معمولا در فروشگاه ها، خانه های ویلایی استفاده میشود. با اینکه دوربین های لامپی ضد آب نیستند ولی به دلیل اینکه اکثر زیر سقف نصب می شوند پس می شود آنها را خارج از ساختمان نیز نصب کرد. بسته به نوع دوربین زاویه دیدی 110 تا 360 درجه دارند که می شود هر یک از آنها را استفاده کرد.
دوربین بیسیم مینی اسپید دام
کارکرد این نوع دوربین شباهت فراوانی با نوع اول یعنی دوربین بی سیم چرخشی دارد. اما تفاوت اصلی این مدل این است که دوربین بی سیم اسپید دام برای محیط های خارجی طراحی شده است و به طور کلی ضد آب و ضد خاک می باشد. به همین دلیل است که دیگر نمی توان از آن انتظار کنترل نوزاد یا سالمند را داشت و بیشتر برای حفاظت و نظارت یک محیط مثل فضای خارجی یک خانه، ویلا یا باغ استفاده میگردد. اکثر این دوربین ها هوشمند تر از مدل های معمولی هستند و می تواند تنظیم کرد در صورت تشخیص افراد چه ری اکشنی انجام دهند. برخی از مدل ها چراغ شان روشن می شود و برخی آزیر می زنند و یا هر دو. به دلیل قیمت بالای دوربین های اسپید دام بی سیم شاید از آن استقبال بالایی نشود اما در هر صورت قابلیت های دارند که منحصرا در این نوع دیده می شود.
قابلیت های دوربین بی سیم
تفکری که در تولید دوربین های بی سیم بود این نظر را داشت که یک دوربین خود یک سیستم کامل باشد. از تصویربرداری تا تشخیص حرکت و ضبط گرفته تا انتقال تصویر کامل در دوربین وجود داشته باشد و نیاز به قطعه ای مجزا نباشد. به همین دلیل بود که وقتی می خواهیم دوربین های وایرلس را بررسی کنیم به لیست بلند بالا میرسم که شاید برخی از قابلیت های آن را هرگز استفاده نکنیم. در ادامه برخی از قابلیت های دوربین های بی سیم را خواهم گفت.
انتقال تصویر بی سیم
اصلی ترین ویژگی این نوع دوربین ها بی سیم بودنشان است. یعنی برای ارتباط با مودم یا روتر و در نهایت انتقال تصویر هیچ سیم کشی ای لازم نیست. دوربین های وایرلس وقتی در محدوده وای فای مودم قرار گیرند، قادراند به آن متصل گردند و تصاویر دریافتی را به تلفن همراه صاحب خانه ارسال نمایند. تغذیه با برق این دوربین ها بیسیم نیست و باید از نزدیکترین پریز برق ترانس این دوربین تامین گردد. تنها دوربین های لامپی نیاز به این سیم کشی ندارند، چرا که مستقیما به سرپیچ 220 ولت وصل می شوند.
صدای دو طرفه
تقریبا همه ی دوربین های بی سیم مجهز به میکروفن و بلندگو هستند و قادراند صدای محیط را دریافت کنند و در صورتی که کاربر بخواهد قادر است صدای خود را از بلندگوی دوربین نیز پخش کند. این صدای دو طرفه به گونه ای است که اگر سرور دوربین وایرلس قوی باشد، کاربر می تواند ارتباط مستقیم صوتی با شخصی که در محیط دوربین قرار دارد ایجاد نماید. این صداها به همراه تصویر در کارت حافظه ذخیره می شوند.
قابلیت تشخیص حرکت و انسان
اکنون دیگر کمتر دوربینی است که قابلیت تشخیص حرکت نداشته باشد. این قابلیت کمک می کند که درصورتی که شخصی وارد محیط شود برای کاربر نوتیفیکیشنی ارسال شود و او از این موضوع با خبر شود. در دوربین های جدید این قابلیت ارتقا پیدا کرده و می توان بجای تشخیص حرکت از تشخیص انسان استفاده نمود تا صرفا با تشخیص انسان این اتفاق بیفتد. با این قابلیت همچنین می توان ضبط تصاویر فقط در شرایط موشن یا تشخیص حرکت محدود کرد تا تصاویری صرفا ذخیره شود که واقعا در محیط اتفاقی افتاده باشد.
تعقیب سوژه در دوربین های بی سیم چرخشی
به لطف قابلیت تشخیص حرکت، به تازگی اکثر دوربین های بی سیم چرخشی به قابلیت موشن ترکینگ یا تعقیب سوژه مجهز شده اند. این قابلیت باعث می شود تا دوربین در صورت شناسایی حرکت یا انسان و با حرکت او شروع به چرخش کند تا او دور شده و یا از محیط خارج شود. هر چند که این قابلیت بسیار جذاب است اما ممکن است سارقین با سوء استفاده از آن دوربین را به سمت دیگری هدایت کرده و محیط اصلی را بی حفاظ بگذارند. پس باید از این قابلیت در فضاهای کنترل شده استفاده نمود.
قابلیت دزدگیر و پخش آلارم
یک دوربین بی سیم قادر است حرکت را تشخیص دهد و حتی بین انسان و حیوان تفاوت قائل گردد. این دوربین ها بلندگو هم دارند و همچنین ارسال نوتیفیکیشن برای کاربر اصلی. پس چرا از این تجهیزات به عنوان دزدگیر استفاده نشود. بسیاری از دوربین های وایرلس با تشخیص انسان آلارم پخش می کنند و این مورد را برای صاحب خانه ارسال میکنند. پس اگر دزدگیر خیلی حرفه ای و دقیق نخواهیم روی این دوربین ها نیز می توان حساب کرد. |
ذخیره در کارت حافظه و فضای ابری
یکی از کلیدی تری قابلیت های دوربین های بی سیم ضبط تصاویر در کارت حافظه ای است که بر اساس نیاز کاربر درون دوربین قرار میگیرد. دوربین با توجه به تکنولوژی فشرده سازی که می توان H.264 و یا H.265 باشد تصاویر را به صورت فشرده روی کارت ذخیره می کند تا کاربر به وسیله اپلیکیشن بتواند هر موقع که نیاز داشت آن را ببیند. همچنین این تصاویر را می توان روی کامپیوتر نیز انتقال داد تا یک پشتیبان کامل از روی مموری کارت تهیه نمود. اما به جز این برخی از دوربین وایرلس از فضای ابری نیز پشتیبانی میکنند که می تواند رایگان یا پولی باشد تا دیگر نیازی به مموری کارت نیز نباشد و تصاویر روی سرور ابری ذخیره شود. این قابلیت باعث میشود که تصاویر ضبط شده در مکان دیگری ذخیره شده و در صورت خرابی یا سرقت دوربین تصاویر ضبط شده همچنان در دسترس بماند. |