دوربین مداربسته سولار (خورشیدی)
این روزها که از دوربین مدار بسته برای حفاظت و نظارت بر حریم ساختمان، زمین و به طور خلاصه اموال فراگیر شده است هنوز برخی برای استفاده از دوربین برای املاکشان با مشکل روبه رویند. سر منشا اکثر این مشکلات در دور افتاده بودن ملک، زمین یا باغی است که می خواهند دوربین مدار بسته را در آنجا به کار ببرند.
فرض کنید در یک باغ یا زمین چند هکتاری که در محلی دور از شهر قرار دارد صاحب ملک قصد داشته باشد آن محل را به دوربین مداربسته مجهز کند. برای این کار باید میلیون ها تومان خرج بستر سازی برای سیم کشی برای برق و ارتباط دوربین ها کند و در ادامه به خرید دوربین و دستگاه ضبط کننده و هارد نماید که این هزینه ها می تواند خیلی ها را از صرف این هزینه منصرف سازد. اما راهکار چیست؟ آیا باید به کل از نظارت آن ملک را بیخیال شد یا چاره دیگری هست؟
ما راهکار دیگری داریم. بزرگترین مشکل نصب دوربین تغذیه دوربین هاست و مشکل بعدی ارتباط دوربین ها دستگاه ضبط کننده است برای حل این دو مسئله استفاده از دوربین سولار یا خورشیدی که برق خود را به وسیله نور آفتاب تامین می کند بهترین راهکار است. دوربین های سولار در ایران می تواند بسیار کارآمد تر از سایر کشور های سردسیری باشد چرا که در منطقه گرمسیری قرار دارد و عمدی فصول دارای نور آفتاب مستقیم است.
اگر مشکل تغذیه دوربین مدار بسته حل شود می توان با به کار بردن دوربین های بیسیم که قادراند مستقیما ضبط فیلم را در خود انجام دهند مشکل اتصال به دستگاه ضبط کننده هم حل می شود چرا که خود دوربین ها به صورت مستقل عمل ضبط را انجام می دهند. پس در عمل دوربینی داریم که تغذیه خود را از نور آفتاب کسب کرده و قادر است تصاویر را در کارت حافظه یا فضای ابری ذخیره نماید.
انواع دوربین سولار
دوربین مدار بسته سولار یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که برای فضای خارجی به کار می روند. پس همه دوربین های سولار بجز موارد خاص ضد آب و خاک هستند و بهینه شده اند که در معرض خورشید، باد و باران باشند. ضد آب بودن دوربین باعث میگردد اکثر دوربین های تولید سولار از نمونه بولت شوند و تنوع بالایی نداشته باشند. اما می توان با هزینه بیشتر نمونه های اسپید دام دوربین سولار را خریداری کرد و بتوان به همه ی جهت ها اشراف داشت.
ویژگی های دوربین های خورشیدی
اکثر دوربین های سولار به ویژگی های بسیار خوبی مجهز اند که تک تک بتوانند به بهترین نحو تصاویر را دریافت، تحلیل و ذخیره کنند. ویژگی هایی مانند ضبط 24 ساعته یا ضبط با تشخیص حرکت، تشخیص انسان و عکس گرفتن از آن در کنار تهیه فیلم، پشتیبانی از کارت حافظه با حجم بالا، ضبط در فضای کلود، استفاده از بهترین سنسورها با حداقل کیفیت 2 مگاپیکسل، دید در شب و اتصال به امواج وای فای برای انتقال تصویر بدون نیاز به آی پی استاتیک. این ویژگی هایی است که در اکثر دوربین های سولار وجود دارد.
چگونگی نصب و جهت دهی پنل خورشیدی
این نوع دوربین ها را می توان در هر فضایی نصب کرد ولی ارتفاع 3.5 تا 4 متر از زمین می تواند ارتفاع مناسبی باشد. اگر زاویه نصب به گونه ای است که نور آفتاب در ساعاتی از روز مستقیما روی آن می تابد می توانید از دوربین های سولاری که پنل خورشیدی روی آن کار شده استفاده کنید که کمی قیمت پایین تری میر دارند. در غیر این صورت اگر دوربین در سایه یا در مکان کم نور نصب شده است می بایست از دوربین سولار با پنل سیم دار استفاده کرد و پنل را به جایی که نور مستقیم آفتاب دارد منتقل نمود.
قیمت دوربین سولار
دوربین خورشیدی همان دوربین بیسیم است که تجهیزاتی به آن اضافه شده تا بتواند بدون برق نیز کار بکند. البته دوربین بیسیمی که ضد آب و ضد خاک نیز هست. پس قاعدتا قیمت آن حدودا 40 درصد از قیمت دوربین های وایرلس گرانتر است که در کل به نسبت کاری که قرار است انجام بدهد ارزشش را دارد چرا که جایگزین این سیستم دوربین های سیمی می شود که هزینه چند برابری نسبت به دوربین های سولار را خواهند داشت.