دوربین مداربسته AHD ای اچ دی
دوربین مداربسته AHD چیست؟
سالها بود که دو تکنولوژی دوربین مداربسته آنالوگ و دوربین مداربسته تحت شبکه در کنار یکدیگر کار می کردند و هیچ کدام رقیب یکدیگر نبودند، البته در این بین تکنولوژی HDSDI نیز وجود داشت که هیچ موقع نتوانست جایگاه خاصی در دنیای دوربین مداربسته داشته باشد. دوربین های آنالوگ کیفیت پایینی داشته و تا حداکثر 1200 تی وی لاین عرضه می شدند. در مقابل دوربین های تحت شبکه محدودیتی در کیفیت نداشته و از یک مگاپیکسل تا پنج یا بالاتر در بازار وجود دارند.
پیدایش دوربین مداربسته ای اچ دی
کمپانی NEXT CHIP کره که سالها در زمینه ساخت چیپست در دستگاه دی وی آر و دوربین مداربسته فعالیت می نمود، توانست به تکنولوژی دست یابد که مشابه تکنولوژی های HDCVI و HDTVI بود. اما نکست چیپ با هوشمندی فراوان توانست مشکلاتی که در دو تکنولوژی ذکر شده وجود داشت را برطرف نموده و تکنولوژی خود را فراگیر و مطرح نماید. کمپانی نکست چیپ نام تکنولوژی خود را AHD گذاشت و از آن هنگام بود که نام این نوع دوربین مداربسته را در همه جا شنیده ایم. اینکه دوربین مداربسته AHD چطور توانست جای خود را باز نماید خود جای بحث دارد، اما عمده دلیل علت استقبال از سیستم AHD و پیشه گرفتن از سایر رقبا را می توان موارد زیر دانست:
- مناسب بودن قیمت دوربین مداربسته AHD نسبت به HD-CVI و HD-TVI
- منبع باز یا open source بودن تکنولوژی AHD
- شخصی سازی و ساخت نرم افزارهای دلخواه از سوی کمپانی های سازنده دوربین مداربسته
کیفیت دوربین مداربسته AHD
عمده تفاوت دوربین های مداربسته آنالوگ با دوربین های AHD در کیفیت است. در زمانی که سیستمهای آنالوگ با کیفیت حداکثری 960H تصویر ارائه می دادند، دوربین مداربسته در بدترین حالت قادر بود با کیفیت 720P تصویربرداری نماید. این مقدار حداقل یک سوم بیشتر از بهترین دوربین آنالوگ می باشد. البته این تازه تمام توان دوربین های AHD نیست و در بهترین حالت یک دوربین مداربسته ای اچ دی قادر است با کیفیت 1080P تصویربرداری کند که این اندازه تصویر با رنج قیمتی دوربین مداربسته ای اچ دی بی نظیر است.
دستگاه ضبط کننده ای اچ دی DVR
دستگاههای دی وی آر AHD نیز به مانند دوربین مداربسته با قابلیت پخش و ذخیره با دو کیفیت 720P و 1080P وجود دارند. البته در این بین DVR هایی با قابلیت پخش با کیفیت 1080 و ضبط 720 وجود دارند که با قیمت مناسبتر از 1080P در بازار وجود دارند. قابلیت ویژه دی وی آر های AHD این است که می توانند هم زمان از دو تکنولوژی آنالوگ و AHD پشتیبانی نماید. به این معنا که می توان در یک مجموعه هم زمان از دوربین های آنالوگ و AHD استفاده نمود و آنها را با همان سیم کواکسیل به دستگاه DVR AHD وصل کرد. البته قبل از استفاده همزمان از آنالوگ و ای اچ دی می بایست از تولید کننده و یا فروشنده روش و چگونگی ترتیب کانالها را پرسید.
روشهای اتصال دوربین مداربسته AHD
خبر خوب تکنولوژی AHD این بود که برای راه اندازی این سیستم نظارتی نیاز به کابل خاص و یا منبع تغذیه عجیب و غریب وجود ندارد، دقیقا مشابه دوربین های آنالوگ است. یک کابل کواکیال از نوع RG59، یکی سیم برای تغذیه دوربین مداربسته کافیست تا با اتصالات BNC بتوان سیستم دوربین مداربسته AHD را راه اندازی نمود. نصب و راه اندازی ای اچ دی تخصصی فرای سیستمهای آنالوگ ندارشته و با همان تخصص می توان دوربین AHD را نصب نمود.
محدودیت فاصله در دوربین مداربسته AHD
نگران فاصله نباشید، در سیستمهای دوربین مداربسته AHD افت تصویر وجود ندارد. به راحتی می توان تا سقف 500 متر کابل RG59 با کیفیت متوسط استفاده کرد و افت خاصی در تصاویر ندید. یعنی اگر فاصله دوربین ها از دی وی آر زیاد باشد، باز هم تصاویری با کیفیت بالا دریافت خواهید کرد.
فیلم های زنده و واقعی با دوربین ای اچ دی
شاید اگر تصاویر دوربین های تحت شبکه را دیده باشید جدا از کیفیت بالا چیز دیگری که نظرتان را جلب میکرد، تاخیر در دریافت تصویر بوده که به دلیل محدودیت پهنای باند ممکن است کمی آزار دهنده باشد. در دوربین های مداربسته AHD چنین چیزی وجود نخواهد داشت. تصاویر زنده، سریع و بدون تاخیر به نمایش در می آید که تا سقف دو مگاپیکسل بهترین کیفیت، بدون تاخیر فراهم می آید که قبل از این در هیچ سیستم نظارت تصویری ای ندیده بودیم.
اجزای تکنولوژی AHD
اینکه چطور با زیر سازی تکنولوژی آنالوگ، دوربین مداربسته AHD می تواند تصاویر خیره کننده ای ارائه دهد به سیستم ارسال کننده ی تصویر در دوربین و سیستم گیرنده در DVR های AHD بر می گردد. یک قطعه AHD TX در دوربین قرار می گیرد تا تصاویر تجزیه و تحلیل شده که از سوی ISP آمده است را به سمت دی وی آر انتقال دهد. همزمان در دستگاه دی وی آر نیز قطعه AHD RX تصاویر را دریافت نموده و به پردازنده SOC منتقل می کند تا تصاویر دوباره از حالت فشرده خارج و به نمایش در آید. این مراحل را ما به صورت خلاصه توضیح داده ایم که البته چیپست ها و قطعات دیگری نیز در این سیستم وجود دارند که تفاوت دوربین آنالوگ و AHD نمی باشد.
دوربین مداربسته AHD در مقابل دوربین تحت شبکه
به صورت کلی تکنولوژی ای اچ دی رقیب دوربین تحت شبکه نمی باشد. دوربین های تحت شبکه جایگاه خاص خود را در مراکز مهم و با اهمیت داشته و دارند. دوربین مداربسته AHD آمد و دوربین های آنالوگ را به زودی منقرض خواهد کرد. اکنون قیمت دوربین های AHD معادل سیستمهای آنالوگ در سالهای گذشته شده و به فروش می رسد. این نوع دوربین ها را می تواند در مکانهای نظارتی کم اهمیت مثل مغازه های کوچک، مطب ها، دفاتر کار و همچنین مکانهایی با اهمیت بالاتر مثل فروشگاههای بزرگ، طلافروشی و... استفاده کرد.
اما در مقابل، دوربین های مداربسته تحت شبکه در مراکز با اهمیت مثل مراکز نظامی، بانکها، کنترل تردد در شهرها استفاده بالایی دارد و به دلیل امنیت بالای آن و استفاده آسان در بستر شبکه جایگاه خاص خود را حفظ نموده اند.
خرید دوربین مداربسته AHD
دوربین مداربسته AHD تکنولوژی بسیار جدید است که در خرید آن به موارد زیر توجه خاصی شود:
- لنز : معمولا از لنزهای مگاپیکسلی استفاده می شود
- سنسور تصویر: سنسور پردازنده تصویر است که معمولا استفاده از سنسور سونی تصویر کیفیت عالی می باشد
- رزولوشن تصویر: معمولا در دو اندازه 720P و 1080P است که معیاری برای اندازه تصویر نیز می باشد
- DVR: پشتیبانی دی وی آر از چه رزولوشنی و با چه کیفیت ضبطی
- هارد: تصاویر 4 برابر بهتر از آنالوگ است پس باید 4 برابر هارد حجم بالاتری داشته باشید
- دید در شب: هر چه دوربین AHD دید در شب بالاتری داشته باشد، با ارزش تر می باشد
- کیس: اندازه دوربین مداربسته AHD هر چه بزرگتر باشد، صنعتی تر شده و مناسب فضای خارجی است
اینها که گفته شد تنها مواردی است که می بایست در خرید دوربین مداربسته AHD در نظر گرفت. البته بحث قیمت هم همیشه وجود داشته که هر چقدر کیفیت و موازدی که در بالا ذکر شد قوتی تر باشد، این مبلغ بالاتر می رود.